Individualno savjetovanje

u Vašem domu ili telefonski

Moja suradnja s Vama je individualna i prilagođena Vašim potrebama.
Svaki sportaš ima svoje navike i preferencije, dnevni ritam je različit, a specifičnosti različitih sportova uvelike određuju prehrambene smjernice. Isto tako, svatko ima svoje ciljeve i načine kako ih ostvaruje, pa se tako savjeti koji vrijede za jednu osobu, ne mogu preslikati drugima.

Individualno savjetovanje sastoji od analize prehrambenih navika, usmjeravanja ka njihovom poboljšanju i dvotjednog praćenja.
Na samom početku dobit ćete za popuniti obrazac o prehrambenim navikama. Na osnovu dobivenih odgovora ja se pripremim za savjetovanje koje traje 1.5 do 2 sata. Tijekom tog razgovora popričat ćemo o trenutnoj situaciji kao i značenju ciljane, kvalitetne i raznolike prehrane za Vas i Vaš sport.

Zajedno ćemo osmisliti jelovnike za različite tipove treninga, prednatjecateljski period, putovanja, natjecanja, oporavak i sl. Jelovnici uključuju naše domaće, lako dostupne namirnice i svima poznata jela hrvatske kuhinje. Štoviše, prijedlozi nisu fiksni – oni su smjernice i ideje na osnovu kojih ćete sami moći osmišljavati svoje obroke.

Također ćete dobiti savjete vezane za hidraciju, povećanje mišićne mase i mršavljenje ako je potrebno, porazgovarat ćemo o suplementaciji ukoliko je preporučljiva i sl. 

Preporučujem da ostanemo u kontaktu barem još dva tjedna. Tijekom tih dva tjedna svakodnevno ćemo se čuti i porazgovarati o prehrani – što je toga dana bilo dobro, a što bi trebalo primijeniti. Nakon svakog razgovora poslati ću Vam kratki rezime kako biste si olakšali put do zeljenog cilja. Ako procijenite da Vam je  potrebna podrška, mozemo ostati u kontaktu i nakon ovog razdoblja.

Cijena: 500 kn za prvi razgovor
Za sve upite, molim Vas javite mi se na mail vbosan@yahoo.com 

Predavanja za sportaše

u sportskim klubovima, sportskim savezima, Vašem domu i dr.​

Bez obzira radi li se o sportašima uključenima u natjecanja zupanijske lige ili  reprezentativcima, uvijek postoji barem mali prostor za poboljšanje prehrambenih navika i postizanje boljeg sportskog rezultata. Ova su predavanja interaktivna, a obrađuju teme po dogovoru; one koje su od interesa sportašima konkretnog sporta. Imaju upečatljiv edukativni karakter jer ukazuju na probleme koji se inače rijetko zamjećuju.  

Ova predavanja, bolje reći druzenja, sjajna su dopuna pripremama prije natjecateljske sezone, izvrsna ideja za teambuilding i korisni alat za upoznavanje s novim spoznajama iz svijeta prehrane u sportu. 

Neke od tema koje se obrađuju su: skupine namirnica i njihova uloga u prehrani sportaša određenog sporta, prehrambene smjernice za konkretni sport, hidracija, prehrana na putovanju, prehrana u restoranu, hotelu i sl., mogući dodaci prehrani, konkretni problemi s kojima se sportaši susreću i načini njihovog rješavanja, osmišljavanje jelovnika.

Vrijeme trajanja: 2 sata

Predavanja za roditelje mladih sportaša

u sportskim klubovima, sportskim savezima, Vašem domu i dr.​

Prehrana igra vaznu ulogu u pravilnom rastu i razvoju mladih ljudi. Posebnu brigu o prehrani moraju voditi mladi sportaši jer ona pomaze kvalitetnom oporavku, pripremi za natjecanje, smanjuje rizik od ozljeda i sl. Mladi sportaši i njihovi roditelji moraju djelovati kao tim koji ima isti cilj; postizanje dobrog rezultata i očuvanje zdravlja sportaša. Kako bi se i roditelji upoznali s osnovama sportske prehrane i bili podrška svojoj djeci u ostvarenju njihovim sportskih snova, organiziramo predavanje za roditelje mladih sportaša.

Teme koje se obrađuju su: skupine namirnica i njihova podrška pravilnom rastu i razvoju mladih sportaša, te uloga u ostvarivanju dobrih sportskih rezultata, hidracija, mogući dodaci prehrani, savjeti za osmišljavanje kvalitetnog jelovnika s obzirom na školske obveze i raspored treninga, prehrana na putovanjima, prehrana u restoranu, hotelu i sl., prehrana na natjecanju, konkretni problemi s kojima se mladi sportaši i roditelji susreću i načini njihovog rješavanja.

Vrijeme trajanja: 2 sata
Cijena: 250 kn/osobi, a za osobu koja je domaćin, predavanje je gratis.
Posebne su pogodnosti za sportske klubove i saveze.

Radionica o prehrani za male sportaše „Graško Nestaško“

Radionicu je moguće organizirati i u Vašem domu. Kao mali znak paznje, radionica i puzzle „Graško Nestaško“ za jedno Vaše dijete je gratis.

Poznate su vam svakodnevne grimase kada djeci spomenete blitvu? A skušu i prokulice bilo bi nabolje zaboraviti. 🙂

Srećom, ovaj je problem rješiv; na radost roditelja, trenera, bake i djeda… Od pomoći je moja interaktivna radionica za male sportaše “Graško Nestaško”. Na njoj slazemo puzzle, crtamo te na zanimljiv način razgovaramo o namirnicama i vaznosti kvalitetne prehrane za uspješno bavljenje sportom. Djeca ju jednostavno obozavaju.

Pitali su me roditelji kakvo se to čudo dogodilo da djeca sama stavljaju voće u torbu za pojest nakon treninga“, riječi su jednog trenera.

Broj djece: 4 do 10
Vrijeme trajanja: 45 minuta

Cijena radionice i puzzli „Graško Nestaško“: 120 kn/osobi

Za područje Grada Zagreba i Velike Gorice