Mršavljenje i dijetoterapija

"Od kaosa u prehrani do savršenstva u 10 dana" - mentorski program mršavljenja

na području cijele Hrvatske ili on-line

Ovo savjetovanje namijenjeno je svima koji žele posložiti svoju prehranu, smršavjeti jednom zauvijek i svakojake probleme s prehranom “skinuti s dnevnog reda”.   

Svatko od nas različit je na svoj način. Imamo svoje navike i preferencije, dnevni ritam nam je različit, različiti su nam ciljevi i načini kako ih ostvarujemo. Ukratko, savjeti o mršavljenju koji vrijede za jednu osobu ne mogu se preslikati drugima, pa zato savjetovanje prilagođavam svakom klijentu pojedinačno. 

Ono se sastoji od analize prehrambenih navika, usmjeravanja k njihovom poboljšanju i desetodnevnog praćenja.

Naša suradnja

Na samom početku dobijete za popuniti obrazac o prehrambenim navikama. Na osnovu dobivenih odgovora ja se pripremim za savjetovanje koje traje 2, 3 sata. Tada razgovaramo o Vašoj trenutnoj situaciji, dinamici mršavljenja, značenju kvalitetne i raznolike prehrane tijekom mršavljenja te što konkretno to znači u Vašem svakodnevnom životu.

Zajedno osmišljavamo kombinacije dnevnih jelovnika. Ti prijedlozi nisu fiksni – oni su smjernice i ideje na osnovu kojih ćete sami moći osmišljavati svoje obroke. 

Jelovnici uključuju naše domaće, lako dostupne namirnice i svima poznata jela hrvatske kuhinje. Ne trebate kupovati specijalne namirnice, vagati svaki obrok niti kuhati posebna jela. Kuha se jedan ručak – za sve članove obitelji. 

Nakon razgovora Vam šaljem pisane preporuke i dogovoreni plan prehrane. Potom ostajemo u kontaktu još deset dana. Svaku večer prokomentiramo Vaš jelovnik – što je toga dana bilo dobro, a što bi trebalo promijeniti. Nakon svakog razgovora pošaljem Vam kratki sažetak kako biste si olakšali put do željenog cilja. Produženo praćenje u vidu tri razgovora tijekom sljedeća tri mjeseca je za Vas gratis. Ako procijenite da Vam je i dalje potrebna podrška, možemo ostati u kontaktu i nakon ovog razdoblja.

Zdravo mršavljenje koje daje trajne rezultate uključuje i svakodnevnu tjelovježbu. Upravo zato, dio ovog programa mršavljenja su i snimljene vježbe moje prijateljice Mirele Komar, prof. kineziologije. Sama ih prakticiram i bez preuveličavanja mogu reći da doslovno liječe. Super su za sve koji na svom radnom mjestu većinom sjede.

Koristi za Vas

Sve u svemu, kroz moje savjetovanje o mršavljenju “Od kaosa u prehrani do savršenstva u 10 dana” naučit ćete:

  • što konkretno znači raznolika prehrana tijekom mršavljenja,
  • kako znalački odabrati namirnice s ciljem mršavljenja, a istodobno jačati imunitet, imati energije, dobro se osjećati i ne biti gladni,
  • kako osmisliti svoj jelovnik koji odgovara baš Vama i Vašem dnevnom ritmu.

I naravno, spoznat ćete korist i važnost redovite tjelovježbe.    

Možete biti sigurni da će od Vaše kvalitetne prehrane koristi imati svi članovi obitelji; djeca, sportaši, čak i oni koji pate od nekih zdravstvenih tegoba; povišenih masnoća i kolesterola u krvi, zatvora stolice, pada imuniteta i sl.

I zato, ako želite smršaviti, a zdravlje Vam je na prvom mjestu, obratite se s povjerenjem na vesna@prehranasportasa.com

Vrijednost: 430 eura (3240 kn)

Cijena za Vas: 232,26 eura (1750,00 kn) (za područje Zagreba i Velike Gorice, te on-line). 

Izrada jelovnika

Kada su od koristi jelovnici za mršavljenje s definiranim količinama hrane?

Prvi korak mršavljenja je dovođenje prehrane u red kroz program “Od kaosa u prehrani do savršenstva u 10 dana”. Preduvjet zdravog mršavljenja koje daje trajne rezultate je dobar odabir namirnica, redoviti obroci, svakodnevna tjelovježba, pravovremeni odlazak na počinak ..Kada je sve ovako posloženo, čovjek je već konju. Doslovno. No zna se dogoditi, da nakon nekog vremena, kilaža više ne ide dolje, a trebala bi.

Tada s klijentom analiziram situaciju i tražimo uzroke zastoja u mršavljenju. Obično je potrebno još samo “fino podešavanje glazbala”; u našem slučaju definiranje količina hrane. 

Jelovnik prilagođavam baš Vama i u njega uključujem namirnice i jela koja Vi volite i po rasporedu koji Vama odgovara. Nipošto Vam ne želim nametati svoju volju i svoja jela. Moj je zadatak, primjerice odrediti koliko u jelovnik uključiti jabuka, koliko piletine, a koliko zelene salate.

Na osnovu tih definiranih jelovnika, obučim Vas kako Vi sami dalje jednostavno možete osmisliti svoje nove jelovnike.

Mojim klijentima su obično dovoljna tri jelovnika kako bi stekli fini osjećaj za potrebnu količinu hrane.

Ako ste među onima koje muče količine, javite mi se s punim povjerenjem na vesna@prehranasportasa.com Tu sam za Vas.

Cijena izrade jelovnika za jedan dan: 39,82 eura (300 kn )(U cijenu je uključena edukacija kako ćete po predlošku danog primjera sebi dalje osmišljavati nove jelovnike.)  

Predavanja o dijetoterapiji

Kako prehranom doprinijeti rješavanju povišenog krvnog tlaka, zatvora stolice, povišenih masnoća i kolestererola u krvi, GERB-a, što jesti u slučaju različitih alergija (npr. celijakije) i slično.    

Predavanje o dijetoterapiji prava je prilika kako u zajednici podići svijest o važnosti brige o zdravlju i pružiti konkrentne načine rješavanja zdravstvenih problema.

Teme koje se obrađuju su: (1) skupine namirnica i njihova uloga u osmišljavanju kvalitetne prehrane kod određenih zdravstvenih tegoba; (2) namirnice koje valja izbjegavati; (3) dodaci prehrani; (4) savjeti za osmišljavanje kvalitetnog jelovnika; (5) konkretni problemi s kojima se susreću osobe koje imaju određene zdravstvene tegobe i savjeti za njihovo rješavanje

Vrijeme trajanja: 45 do 60 minuta.

Za sve upite, molim Vas, javite se na vesna@prehranasportasa.com 

Dojmovi mojih klijenata

Prehrana klijenata prije savjetovanja

Prehrana klijenata poslije savjetovanja