Mršavljenje i dijetoterapija

Individualno savjetovanje

u Vašem domu ili telefonski

Moja suradnja s Vama je individualna i prilagođena Vašim potrebama.

Svi imamo svoje navike i preferencije, dnevni ritam nam je različit, različiti su nam ciljevi i načini kako ih ostvarujemo pa se stoga savjeti koji vrijede za jednu osobu, ne mogu preslikati drugima.

Individualno se savjetovanje sastoji od analize prehrambenih navika, usmjeravanja k njihovom poboljšanju i dvotjednog praćenja.

Na samom početku dobit ćete za popuniti obrazac o prehrambenim navikama. Na osnovu dobivenih odgovora ja se pripremim za savjetovanje koje traje 1.5 do 2 sata. Tijekom tog razgovora popričat ćemo o trenutnoj situaciji, dinamici mršavljenja, značenju kvalitetne i raznolike prehrane tijekom mršavljenja i što konkretno to znači u Vašem svakodnevnom životu.

Tijekom razgovora zajedno ćemo osmisliti kombinacije dnevnih jelovnika. Ti prijedlozi nisu fiksni – oni su smjernice i ideje na osnovu kojih ćete sami moći osmišljavati svoje obroke. 

Jelovnici uključuju naše domaće, lako dostupne namirnice i svima poznata jela hrvatske kuhinje. Nećete trebati kupovati specijalne namirnice, vagati svaki obrok niti kuhati posebna jela. Kuha se jedan ručak – za sve članove obitelji. 

Nakon razgovora dobit ćete zaključke. Preporučujem da ostanemo u kontaktu barem još dva tjedna. Tijekom tih dva tjedna svakodnevno ćemo se čuti i porazgovarati o prehrani – što je toga dana bilo dobro, a što bi trebalo promijeniti. Nakon svakog razgovora poslat ću Vam kratki sažetak kako biste si olakšali put do željenog cilja. Ako procijenite da Vam je  potrebna podrška, možemo ostati u kontaktu i nakon ovog razdoblja.

Inače, mršavljenje smatram procesom učenja s ciljem dugoročnog očuvanja zdravlja i vitalnosti. Štoviše, smjernice za mršavljenje od koristi su članovima obitelji svih dobnih skupina, pa i onima koji imaju neke zdravstvene tegobe; povišene masnoće i kolesterol u krvi, zatvor stolice, pad imuniteta i sl.

Cijena: od 500 kn. 

Ako želite smršaviti, a zdravlje Vam je na prvom mjestu, obratite se s povjerenjem na vbosan@yahoo.com  

Predavanje o dijetoterapiji

Kako prehranom doprinijeti rješavanju povišenog krvnog tlaka, zatvora stolice, povišenih masnoća i kolestererola u krvi, GERB-a, što jesti u slučaju različitih alergija (npr. celijakije) i slično.    

Predavanje o dijetoterapiji prava je prilika kako u zajednici podići svijest o važnosti brige o zdravlju i pružiti konkrentne načine rješavanja zdravstvenih problema.

Teme koje se obrađuju su: (1) skupine namirnica i njihova uloga u osmišljavanju kvalitetne prehrane kod određenih zdravstvenih tegoba; (2) namirnice koje valja izbjegavati; (3) dodaci prehrani; (4) savjeti za osmišljavanje kvalitetnog jelovnika; (5) konkretni problemi s kojima se susreću osobe koje imaju određene zdravstvene tegobe i savjeti za njihovo rješavanje

Vrijeme trajanja: 45 do 60 minuta.

Za sve upite javite se na vbosan@yahoo.com 

Trening mršavljenja

predavanje za 5 do 10 osoba u Vašem domu, tvrtki, fitness klubu i sl.

Treninzi mršavljenja su uvijek posebno zanimljiva predavanja. Nikad se ne zna u kojem će smjeru poći, no upravo im to daje posebnu draž i dinamičnost.

Cilj mi je podučiti Vas što je kvalitetna prehrana tijekom mršavljenja i kako uz malo dobre volje možete razborito mršavjeti, a istodobno se kvalitetno hraniti.  

Ovaj trening sjajna je ideja za teambuilding, rođendanski poklon i potpuno drugačije druženje prijatelja. 

Teme koje se obrađuju su: (1) kako osmisliti svoj plan mršavljenja; (2) koje namirnice izbjegavati tijekom mršavljenja i kako sastaviti vodič za kupovinu; (3) trebaju li nam dodaci prehrani; (4) kako osmisliti kvalitetan jelovnik u stvarnim okolnostima; (5) kako riješiti konkretne probleme s kojima se susreću osobe koje žele smršavjeti.

Vrijeme trajanja treninga: 2 sata.

Cijena: 250 kn/osobi, a za osobu koja je domaćin predavanje je gratis.  

Master Class kvalitetne prehrane

predavanja u sportskom klubu, studentskom/učeničkom domu i sl.

Mnogo je nedoumica vezanih za kvalitetnu prehranu i pripremu jela. Želite li konkretno naučiti što raznolika prehrana znači u praksi, posjetite predavanje Master Class kvalitetne prehrane. Rado ću se odazvati pozivu sportaša, studenata i institucija.

Master Class kvalitetne prehrane odličan je izbor aktivnosti za sportske klubove, mlade ili institucije koje svojim članovima žele ponuditi zanimljiv sadržaj na inovativan način.

Teme koje se obrađuju su: (1) skupine namirnica i njihova uloga u osmišljavanju kvalitetne prehrane; (2) namirnice koje valja izbjegavati; (3) dodaci prehrani; (4) savjeti za osmišljavanje kvalitetnog jelovnika u stvarnim okolnostima; (5) konkretni problemi s kojima se susreću osobe koje se žele kvalitetno hraniti i savjeti za njihove rješavanja.

Vrijeme trajanja: 45 do 60 minuta.

Dojmovi mojih klijenata

Prehrana klijenata prije savjetovanja

Prehrana klijenata poslije savjetovanja