Individualno savjetovanje

u Vašem domu ili telefonski

Moja suradnja s Vama je individualna i prilagođena Vašim potrebama.

Svaki sportaš ima svoje navike i preferencije, dnevni ritam je različit, a specifičnosti različitih sportova uvelike određuju prehrambene smjernice. Isto tako, svatko ima svoje ciljeve i načine kako ih ostvaruje, pa se tako savjeti koji vrijede za jednu osobu, ne mogu preslikati drugima.

Individualno savjetovanje sastoji od analize prehrambenih navika, usmjeravanja ka njihovom poboljšanju i dvotjednog praćenja.

Na samom početku dobit ćete za popuniti obrazac o prehrambenim navikama. Na osnovu dobivenih odgovora ja se pripremim za savjetovanje koje traje 1.5 do 2 sata. Tijekom tog razgovora popričat ćemo o trenutnoj situaciji kao i značenju ciljane, kvalitetne i raznolike prehrane za Vas i Vaš sport.

Zajedno ćemo osmisliti jelovnike za različite tipove treninga, prednatjecateljski period, putovanja, natjecanja, oporavak i sl. Jelovnici uključuju naše domaće, lako dostupne namirnice i svima poznata jela hrvatske kuhinje. Štoviše, prijedlozi nisu fiksni – oni su smjernice i ideje na osnovu kojih ćete sami moći osmišljavati svoje obroke. 

Također ćete dobiti savjete vezane za hidraciju, povećanje mišićne mase i mršavljenje ako je potrebno, porazgovarat ćemo o suplementaciji ukoliko je preporučljiva i sl.

Nakon savjetovanja poslat ću Vam potrebne materijale i dogovoreni plan prehrane.

Preporučujem da ostanemo u kontaktu barem još dva tjedna. Tijekom tih dva tjedna svakodnevno ćemo se čuti i porazgovarati o prehrani – što je toga dana bilo dobro, a što bi trebalo primijeniti. Nakon svakog razgovora poslat ću Vam krati sažetak kako biste si olakšali put do željenog cilja. Ako procijenite da Vam je  potrebna podrška, možemo ostati u kontaktu i nakon ovog razdoblja.

Cijena: 500 kn za prvi razgovor

Za sve upite, molim Vas javite mi se na mail vbosan@yahoo.com   

Predavanja za sportaše

u sportskim klubovima, sportskim savezima, Vašem domu i dr.​

Bez obzira radi li se o sportašima uključenima u natjecanja županijske lige ili  reprezentativcima, uvijek postoji barem mali prostor za poboljšanje prehrambenih navika i postizanje boljeg sportskog rezultata. Ova su predavanja interaktivna, a obrađuju teme po dogovoru; one koje su od interesa sportašima konkretnog sporta. Imaju upečatljiv edukativni karakter jer ukazuju na probleme koji se inače rijetko zamjećuju.  

Ova predavanja, bolje reći druženja, sjajna su dopuna pripremama prije natjecateljske sezone, izvrsna ideja za teambuilding i korisni alat za upoznavanje s novim spoznajama iz svijeta prehrane u sportu. 

Neke od tema koje se obrađuju su: skupine namirnica i njihova uloga u prehrani sportaša određenog sporta, prehrambene smjernice za konkretni sport, hidracija, prehrana na putovanju, prehrana u restoranu, hotelu i sl., mogući dodaci prehrani, konkretni problemi s kojima se sportaši susreću i načini njihovog rješavanja, osmišljavanje jelovnika.

Vrijeme trajanja: 2 sata

Predavanja za roditelje mladih sportaša

u sportskim klubovima, sportskim savezima, Vašem domu i dr.​

Prehrana igra važnu ulogu u pravilnom rastu i razvoju mladih ljudi. Posebnu brigu o prehrani moraju voditi mladi sportaši jer ona pomaže kvalitetnom oporavku, pripremi za natjecanje, smanjuje rizik od ozljeda i sl. Mladi sportaši i njihovi roditelji moraju djelovati kao tim koji ima isti cilj; postizanje dobrog rezultata i očuvanje zdravlja sportaša. Kako bi se i roditelji upoznali s osnovama sportske prehrane i bili podrška svojoj djeci u ostvarenju njihovim sportskih snova, organiziramo predavanje za roditelje mladih sportaša.

Teme koje se obrađuju su: skupine namirnica i njihova podrška pravilnom rastu i razvoju mladih sportaša, te uloga u ostvarivanju dobrih sportskih rezultata, hidracija, mogući dodaci prehrani, savjeti za osmišljavanje kvalitetnog jelovnika s obzirom na školske obveze i raspored treninga, prehrana na putovanjima, prehrana u restoranu, hotelu i sl., prehrana na natjecanju, konkretni problemi s kojima se mladi sportaši i roditelji susreću i načini njihovog rješavanja.

Vrijeme trajanja: 2 sata

Cijena: 250 kn/osobi, a za osobu koja je domaćin, predavanje je gratis.

Posebne su pogodnosti za sportske klubove i saveze. 

Radionica o prehrani za male sportaše

u sportskim klubovima, sportskim savezima, Vašem domu i dr.​

Početak bavljenja sportom idealno je vrijeme za mijenjanje loših i usvajanje dobrih prehrambenih navika kod djece. Ovo je radionica koju mali sportaši jednostavno obožavaju.

Na radionici se slažu puzzle koje sam ja osmislila. Razgovara se o namirnica i njihovoj koristi za male sportaše. Razgovora se o idejama za doručak, ručak, večeru, užinama, što bi bilo dobro jesti nakon treninga, na natjecanju i sl.   

Često se i sami roditelji pitaju kakvo se to čudo dogodilo da dijete samo priprema voće za ponijeti u školu kao užinu.

Naravno, predavanja preko LCD projektora za skupinu do 12 djece osoba možemo organizirati i u Vašem domu. Kao mali znak pažnje, za dijete roditelja domaćina je predavanje besplatno.

Vrijeme trajanja: 45 minuta

Cijena: 75 kn/osobi

Za dijete čiji su roditelji domaćini, radionica je gratis. 

Posebne su pogodnosti za sportske klubove i saveze. 

Predavanja za roditelje malih sportaša

(djece koje se počinju baviti sportom) 

u sportskim klubovima, sportskim savezima, Vašem domu i dr.​

Početak bavljenja sportom djeci treba biti veselje i radost, te je podrška roditelja izuzetno važna. Kako bi roditelji upoznali sa specifičnostima prehrane malih sportaša i bili djeci siguran oslonac, organiziramo predavanje o prehrani malih sportaša određenog sporta.

Teme koje se obrađuju su: skupine namirnica i njihova podrška pravilnom rastu i razvoju malih sportaša, hidracija, mogući dodaci prehrani, savjeti za osmišljavanje kvalitetnog jelovnika (doručak, užina u školi ili nakon treninga, ručak, popodnevna užina u školi ili nakon treninga, večera), prehrana na putovanjima, natjecanjima, konkretni problemi s kojima se mali sportaši i roditelji susreću i načini njihovog rješavanja.

Naravno, predavanja preko LCD projektora za 5 do 10 osoba možemo organizirati i u Vašem domu. Kao mali znak pažnje, za domaćina je predavanje besplatno. 

Vrijeme trajanja: 2 sata

Cijena: 250 kn/osobi

Za domaćina predavanja, predavanje je gratis. 

Posebne su pogodnosti za sportske klubove i saveze.  

 

Mišljenja sportaša poslije savjetovanja

Prehrana sportaša poslije savjetovanja