Individualni mentorski program za mlade sportaše - "Prehrana za vrhunske sportske rezultate"

Vašem domu, sportskim klubovima i dr. te on-line

Ako je Vaše dijete talentiran, uporan i vrijedan mladi sportaš koji poboljšanjima u prehrani želi doprinijeti ostvarenju svojih sportskih snova, a Vi mu, kao roditelj, u tome pružate svu potrebnu podršku, onda je, vjerujem, moj mentorski program “Prehrana za vrhunske sportske rezultate”, program za vas. 

Individualan pristup – jer svi smo različiti

Suradnja s vama je individualna i prilagođena potrebama sportaša.

Svaki sportaš ima svoje navike i preferencije, dnevni ritam je različit, a specifičnosti različitih sportova uvelike određuju prehrambene smjernice. Isto tako, svatko ima svoje ciljeve i načine kako ih ostvaruje, pa se tako savjeti koji vrijede za jednu osobu, ne mogu preslikati drugima.

Osnovno individualno savjetovanje za mlade sportaše i vas, njihove roditelje, sastoji od analize prehrambenih navika sportaša, usmjeravanja ka njihovom poboljšanju i praćenja napredovanja.

Na samom početku, pošaljem Vam za popuniti obrazac o prehrambenim navikama. Na osnovu dobivenih odgovora ja se pripremim za savjetovanje koje traje oko 2 sata odnosno koliko je potrebno da se riješe sve nedoumice i pitanja. Tijekom susreta razgovaramo o trenutnoj situaciji kao i značenju ciljane, kvalitetne i raznolike prehrane za Vaše dijete i sport kojim se bavi.

Zajedno osmišljavamo jelovnike za različite tipove treninga i dnevni raspored. Jelovnici uključuju naše domaće, lako dostupne namirnice i svima poznata jela hrvatske kuhinje. Štoviše, prijedlozi nisu fiksni – oni su smjernice i ideje na osnovu kojih ćete sami moći osmišljavati svoje obroke.

Primjere pogledajte na mome Instagram profilu @prehrana_mladih_sportasa .

Nakon savjetovanja šaljem vam dogovoreni plan prehrane.

Podrška i praćenje napredovanja 

Nakon susreta i savjetovanja, ostajemo u kontaktu još tjedan dana.

Svaki dan uvečer mi porukom javljate što je dijete toga dana jelo. Ja Vam odgovorim što je bilo dobro, a što bi se trebalo poboljšati. Uz to Vam pošaljem detaljniji mail kako biste si olakšali put do željenog cilja. Telefonski se čujemo 2 puta. 

Mjesto savjetovanja: cijela Hrvatska

Cijena: 210,00 eura. Plaćanje je avansno. 

(Navedeni iznos vrijedi za područje Zagreba, Velike Gorice i on-line. Moguće je dogovoriti savjetovanje u Vašem domu, u drugim mjestima Hrvatske. Tada se navedenom iznosu pribraja putni trošak i trošak smještaja, po potrebi.)

Poboljšanja u prehrani ovdje ne prestaju

Nakon ovog osnovnog savjetovanja, po dogovoru slijede savjetovanja o hidraciji, prehrani prije natjecanja, tijekom putovanja, na natjecanju, povećanju mišićne mase, mršavljenju ako je potrebno, suplementaciji i dr. 

Za sve upite, možete mi se javiti na vesna@prehranasportasa.com 

Stojim Vam na usluzi. 

Predavanja za sportaše

u sportskim klubovima, sportskim savezima, školama, udrugama i dr. te on-line

Bez obzira radi li se o sportašima uključenima u natjecanja županijske lige ili  reprezentativcima, uvijek postoji barem mali prostor za poboljšanje prehrambenih navika i postizanje boljeg sportskog rezultata. Ova su predavanja interaktivna, a obrađuju teme po dogovoru; one koje su od interesa sportašima konkretnog sporta. Imaju upečatljiv edukativni karakter jer ukazuju na probleme koji se inače rijetko zamjećuju.  

Predavanja, bolje reći druženja, sjajna su dopuna pripremama prije natjecateljske sezone, izvrsna ideja za teambuilding i korisni alat za upoznavanje s novim spoznajama iz svijeta prehrane u sportu. 

Neke od tema koje se obrađuju su: skupine namirnica i njihova uloga u prehrani sportaša određenog sporta, prehrambene smjernice za konkretni sport, obroci i njihova koncepcija tijekom dana, hidracija, prehrana na putovanju, prehrana u restoranu, hotelu i sl., mogući dodaci prehrani, konkretni problemi s kojima se sportaši susreću i načini njihovog rješavanja, osmišljavanje jelovnika.

Vrijeme trajanja: 1 ili 2 školska sata

Mjesto: cijela Hrvatska i on-line

Broj sudionika: do 25 

Cijena:

  • jedan školski sat – 80,00 eura 
  • dva školska sata – 160,00 eura 

Navedeni iznosi vrijede za područje Zagreba, Velike Gorice i on-line. Za druga mjesta, iznosima se pribraja putni trošak javnim prijevozom.  

Za sve upite, molim Vas, javite se na vesna@prehranasportasa.com

Predavanja za trenere i roditelje

u sportskim klubovima, sportskim savezima, Vašem domu i dr.​ te on-line

Prehrana igra važnu ulogu u pravilnom rastu i razvoju mladih ljudi. Posebnu brigu o prehrani moraju voditi mladi sportaši jer ona pomaže kvalitetnom oporavku, pripremi za natjecanje, smanjuje rizik od ozljeda i sl. Mladi sportaši i njihovi roditelji moraju djelovati kao tim koji ima isti cilj; postizanje dobrog rezultata i očuvanje zdravlja sportaša. Kako bi se i roditelji upoznali s osnovama sportske prehrane i bili podrška svojoj djeci u ostvarenju njihovim sportskih snova, organiziramo predavanje za roditelje mladih sportaša.

Teme koje se obrađuju su: skupine namirnica i njihova podrška pravilnom rastu i razvoju mladih sportaša, te njihova uloga u ostvarivanju dobrih sportskih rezultata, hidracija, mogući dodaci prehrani, savjeti za osmišljavanje kvalitetnog jelovnika s obzirom na školske obveze i raspored treninga, prehrana na putovanjima, prehrana u restoranu, hotelu i sl., prehrana na natjecanju, konkretni problemi s kojima se mladi sportaši i roditelji susreću i načini njihovog rješavanja.

Vrijeme trajanja: 1 ili 2 školska sata

Broj sudionika: do 25

Mjesto: cijela Hrvatska

Cijena:

jedan školski sat – 80,00 eura
dva školska sata – 160,00 eura

Navedeni iznosi vrijede za područje Zagreba, Velike Gorice i on-line. Za druga mjesta, iznosima se pribraja putni trošak javnim prijevozom.  

Za sve upite, molim Vas, javite se na vesna@prehranasportasa.com

Veselim se susretu. 

Radionica o prehrani za male sportaše "Graško Nestaško"

u sportskim klubovima, školama, udrugama, Vašem domu i dr.

Poznate su vam svakodnevne grimase kada djeci spomenete blitvu? A skušu i prokulice najbolje bi bilo zaboraviti. 🙂
Srećom, ovaj je problem rješiv; na radost roditelja, trenera, baka i djedova… Od pomoći je moja interaktivna radionica za male sportaše “Graško Nestaško”. Na njoj slažemo puzzle, crtamo te na zanimljiv način razgovaramo o namirnicama i važnosti kvalitetne prehrane za uspješno bavljenje sportom. Djeca ju jednostavno obožavaju.

Pitali su me roditelji kakvo se to čudo dogodilo da djeca sama stavljaju voće u torbu za pojest nakon treninga, riječi su jednog trenera.

Broj djece: do 20

Vrijeme trajanja: 45 minuta

Mjesto: cijela Hrvatska

Cijena radionice: 40,00 eura

Navedeni iznos uvrijedi za područje Zagreba i Velike Gorice. Za druga mjesta, iznosu se pribraja putni trošak javnim prijevozom.  

Za sve upite, molim Vas, javite se na vesna@prehranasportasa.com
Veselim se zajedničkom druženju.

Online edukacija "Prehrana mladih sportaša"

(za grupu do 6 osoba ) 

Ako ste roditelj ili trener i muče Vas pitanja poput “Što dati jesti djetetu koje nakon jutarnje nastave u školi odmah ide na trening?”
Ako ste mladi sportaš i muče Vas pitanja poput “Što jesti na turniru između natjecanja?” onda će Vam moje online edukacije “Prehrana mladih sportaša” sigurno biti od koristi.

Naučit ćete

– što konkretno znači raznolika prehrana u sportu
– kako znalački odabrati namirnice za nadoknadu energije, jačanje mišića, čuvanje imuniteta…
– koliko bi obroka mladi sportaši trebali imati i kada
– što jesti tijekom pojedinog obroka
Jer, s obzirom na to da mladi sportaši imaju veće potrebe za energijom i hranjivim tvarima od svojih vršnjaka koji nisu tjelesno aktivni, nikako nije svejedno što jedu. Jednostavno, ništa se ne smije prepustiti slučaju.

Za roditelje i trenere

Edukacija za roditelje i trenere “Kako osmisliti kvalitetan jelovnik?” je prema dogovoru. Traje između 2 i 2.5 sata. Odvija se preko Zooma.

Cijena za jednu osobu je 30,00 eura. Plaćanje je avansno. 

Broj polaznika je najviše 6.

Za mlade sportaše

Edukacija za mlade sportaše (dobi 13 do 18 godina) “Kako osmisliti kvalitetan jelovnik?” je prema dogovoru. Traje između 2 i 2.5 sata. Odvija se preko Zooma.

Cijena za jednu osobu je 30,00 eura. Plaćanje je avansno. 

Broj polaznika je najviše 6.

Edukacije su odvojene jer je moj pristup roditeljima/trenerima i mladim sportašima različit, a također se sudionici osjećaju opuštenije kada su samo sa svojom generacijom. 🙂

Vjerujem da ste zainteresirani. Javite mi se porukom na vesna@prehranasportasa.com i poslat ću Vam ponudu s podacima za uplatu.

Veselim se što ćete ovom edukacijom dobiti neprocjenjivi osjećaj za kvalitetnu prehranu u sportu. Vidimo se uskoro.
Vaša Vesna

Besplatna edukacija na Vas

Ako ste roditelj, trener ili mladi sportaš i imate zainteresirane prijatelje, rodbinu ili kolege za ovu edukaciju, ona za Vas može biti besplatna.

Kako?

Okupite 5 zainteresiranih osoba (ne računajući sebe) i javite mi se na vesna@prehranasportasa.com. Ponudit ću Vam datume kada bismo mogli organizirati edukaciju. Nakon što dogovorimo datum, poslat ću Vam ponudu s podacima za uplatu novca. Po uplati novca, idemo u realizaciju. I to je to. Vi kao 6. osoba imate besplatnu edukaciju. 

I zato, ne čekajte inicijativu drugih. Budite začetnik pozitivnih promjena već danas.    

Mišljenja sportaša poslije savjetovanja

Prehrana sportaša poslije savjetovanja