Slikovnica

Slikovnica “Naš veseli dan”

Slikovnica „Naš veseli dan“ namijenjena je svim veselim, razigranim i nestašnim djevojčicama dobi od 3 do 7 godina koje vole crtati, igrati se, biti vani, ići u kupovinu hrane, pomagati majkama i bakama u kuhinji, a nadasve uređivati se. 

Ova slikovnica podučava djecu brojevima, slovima, geometrijskim likovima, vezivanju vezica, što je lijevo, a što desno te nenametljivo priča o raznolikoj prehrani. Njezin interaktivni dio, kroz crtanje, potiče male čitatelje na samostalno osmišljavanje kvalitetnih obroka što je temelj pravovremenog usvajanja dobrih prehrambenih navika za cijeli život. 

Broj stranica: 42

Cijena: 10,62 eura + usluga otpreme.

Put nastanka slikovnice

Čim su tobože otišli spavat’, „momci“ koje sam, kao au-pair, čuvala u Engleskoj bi se nečujno iskrali iz kreveta i pokucali mi na vrata. “Vesna, story”, bio je standardni poziv na još jednu ilegalnu, maratonsku večer čitanja priča. Dok nas roditelji ne bi rastjerali. A slikovnica je bilo na stotine. Svakojakih. 

Čitajući ih iz večeri u večer, malo po malo sam došla na ideju da i sama napišem jednu. O čemu pisati? Najjednostavnije je bilo prepričati Majine i moje dogodovštine s bakom. 

Iz današnje perspektive mogu reći da smo se izuzetno dobro slagale. Ne znam je li baka bila izvrsna menadžerica ili smo mi bile super poslušne unuke. Jedno je sigurno; bez suvišnih riječi i povišenog tona, bili smo dobro utreniran trio, visoko organiziranoga vojničkog reda i beskompromisnoga dnevnog rasporeda. Bili smo družba iz snova koja je svoju idilu ljubomorno čuvala od kojekakvih poremećaja i uljeza izvana (čitaj: roditelja).

Radeći nekoliko godina na ovoj slikovnici, otkrivala sam svoje mogućnosti, učila se strpljenju i ustrajnosti te spoznavala radost koju jedino umjetnost može pružiti. 

Zahvalna svim divnim ljudima koji su mi pomogli realizirati „Naš veseli dan“, raduje me pomisao da će današnja djeca kroz moju priču hrabro odlučiti slijediti svoje snove.      

Vama, svojim malim i velikim čitateljima želim ugodne zajedničke trenutke ispunjene beskrajnom ljubavlju i spokojem.

Od srca,

vaša Vesna        

Za svoj primjerak slikovnice, javite se na mail vesna@prehranasportasa.com

Evo što su o slikovnici kazale mame

Radionica „Naš veseli dan“

Iz dana u dan, nažalost, svjedočimo činjenici da sve više djece ima loše prehrambene navike koje se negativno odražavaju na njihovo zdravlje i samopouzdanje. I dok ih, s jedne strane, valja ispraviti i dovesti na pravi put, dotle, s druge strane, ne smijemo djecu maltretirati redukcijskim dijetama niti im spominjati debljinu i salo.

Kako bi upoznavanje s kvalitetnim namirnicama i usvajanje dobrih navika bilo nenametljivo, za djecu dobi od 3 do 7 godina sam pripremila radionicu „Naš veseli dan“.
Odvija se u veseloj i ugodnoj atmosferi te uključuje:

  • čitanje slikovnice „Naš veseli dan“ (uz praćenje slikovnih prikaza putem LCD projektora),
  • razgovor o zdravim obrocima,
  • razgovor o tjelovježbi i
  • crtanje zdrave užine.

Cilj radionice je približiti djeci zdravu prehranu i važnost redovite tjelovježbe, a sve s ciljem njihovog normalnog rasta i razvoja.

Broj djece: 3 do 10
Vrijeme trajanja: 45 minuta
Mjesto: cijela Hrvatska
Cijena radionice i slikovnice „Naš veseli dan“: 15,93 eura/ osobi (120 kn/osobi)
(Navedeni iznos je za područje Zagreba i Velike Gorice.)

Radionicu je moguće organizirati i u Vašem domu. Kao mali znak pažnje, radionica i slikovnica „Naš veseli dan“ za jedno Vaše dijete je gratis.

Za sve upite, molim Vas, javite se na vesna@prehranasportasa.com
Veselim se zajedničkom druženju.