Slikovnica

Slikovnica “Naš veseli dan”

Slikovnica „Naš veseli dan“ namijenjena je svim veselim, razigranim i nestašnim djevojčicama dobi od 3 do 7 godina koje vole crtati, igrati se, biti vani, ići u kupovinu hrane, pomagati majkama i bakama u kuhinji, a nadasve uređivati se. 

Ova slikovnica podučava djecu brojevima, slovima, geometrijskim likovima, vezivanju vezica, što je lijevo, a što desno te nenametljivo priča o raznolikoj prehrani. Njezin interaktivni dio, kroz crtanje, potiče male čitatelje na samostalno osmišljavanje kvalitetnih obroka što je temelj pravovremenog usvajanja dobrih prehrambenih navika za cijeli život. 

Broj stranica: 42

Cijena: 10,62 eura (80 kn) + usluga otpreme.

Put nastanka slikovnice

Čim su tobože otišli spavat’, „momci“ koje sam, kao au-pair, čuvala u Engleskoj bi se nečujno iskrali iz kreveta i pokucali mi na vrata. “Vesna, story”, bio je standardni poziv na još jednu ilegalnu, maratonsku večer čitanja priča. Dok nas roditelji ne bi rastjerali. A slikovnica je bilo na stotine. Svakojakih. 

Čitajući ih iz večeri u večer, malo po malo sam došla na ideju da i sama napišem jednu. O čemu pisati? Najjednostavnije je bilo prepričati Majine i moje dogodovštine s bakom. 

Iz današnje perspektive mogu reći da smo se izuzetno dobro slagale. Ne znam je li baka bila izvrsna menadžerica ili smo mi bile super poslušne unuke. Jedno je sigurno; bez suvišnih riječi i povišenog tona, bili smo dobro utreniran trio, visoko organiziranoga vojničkog reda i beskompromisnoga dnevnog rasporeda. Bili smo družba iz snova koja je svoju idilu ljubomorno čuvala od kojekakvih poremećaja i uljeza izvana (čitaj: roditelja).

Radeći nekoliko godina na ovoj slikovnici, otkrivala sam svoje mogućnosti, učila se strpljenju i ustrajnosti te spoznavala radost koju jedino umjetnost može pružiti. 

Zahvalna svim divnim ljudima koji su mi pomogli realizirati „Naš veseli dan“, raduje me pomisao da će današnja djeca kroz moju priču hrabro odlučiti slijediti svoje snove.      

Vama, svojim malim i velikim čitateljima želim ugodne zajedničke trenutke ispunjene beskrajnom ljubavlju i spokojem.

Od srca,

vaša Vesna        

Za svoj primjerak slikovnice, javite se na mail vesna@prehranasportasa.com

Evo što su o slikovnici kazale mame