Aktualna događanja

Aktualna događanja

Pretilost kod djece ozbiljan je zdravstveni problem koji zahtjeva angažman i mijenjanje prehrambenih navika cijele obitelji. Skupna online edukacija "Kako pobijediti pretilost kod djece" te radionica o prehrani za djecu "Graško Nestaško" pomažu rješavanju problema pretilosti te doprinose zdravlju i samopouzdanju djeteta.

Predavanje za roditelje i radionica o prehrani za male sportaše "Graško Nestaško" izvrstan su način osvještavanja malih i velikih o značaju kvalitetne prehrane tijekom početnog razdoblja bavljenja sportom.

Ako ste roditelj ili trener i muče Vas pitanja poput "Kako osmisliti jelovnik kada dijete nakon jutarnje nastave u školi odmah ide na trening?". 
Ako ste mladi sportaš i muče Vas pitanja poput "Što jesti na turniru između natjecanja?"
onda će Vam moje on-line edukacije o prehrani mladih sportaša sigurno biti od koristi.


Često mi se za savjet jave osobe koje iz godine u godinu isprobavaju svakojake dijete, smršave, no opet se brzo vrate na stare grane. Imate li i Vi isti problem?
Zato sam za Vas osmislila ovu on-line edukaciju.

Newsletter

Energetski gelovi za sportaše mogu se uzimati prije, tijekom i nakon treninga ili natjecanja. Različitog su sastava i koji odabrati ovisi o dobi sportaša, vrsti treninga, karakteristikama natjecanja i sl.

Dodatak čistih vlakana može izazvati zatvor stolice. Pametnije je osloniti se na namirnice koje ih prirodno sadrže. Pravilan položaj nogu pri defekaciji, uvelike je olakšava.

Nerijetko se mladi sportaši nakon ljetne pauze treninzima vrate smanjene mišićne mase. Kako bi se ovo spriječilo, potrebno je imati kvalitetne glavne obroke; doručak ručak i večeru te više dobro osmišljenih užina u danu.

Ugljikohidrati poput škroba iz riže i krumpira te prirodno prisutni šećeri iz voća svakodnevni su nam izvor energije. Tih se namirnica nikako nije dobro odreći. U protivnom čovjek osjeća umor i iscrpljenost.

Ljeto je idealno vrijeme za poboljšanje prehrambenih navika mladih sportaša. Neki će probati sezonske namirnice koje do sada nisu jeli, drugi će poraditi na redovitosti obroka, a treći na njihovoj kvaliteti. U svakom slučaju, ljeto je potrebno što bolje iskoristiti.

Mladalaštvo je doba stvaranja trajnih, prehrambenih navika. Srećom, kod većine mladih sportaša nisu potrebne radikalne promjene. Već i male korekcije u odabiru namirnica te dobro posložen raspored obroka daju velike rezultate.

Uz kvalitetnu podršku, moguće je, u samo nekoliko dana, naučiti kako se kvalitetno hraniti u cilju mršavljenja.

Mnogi problemi, koji se očituju kao prekomjeran unos hrane i pretilost, su psihološke prirode. Nemojte se ustručavati potražiti pomoć psihologa. Glavno je ne gubiti vrijeme i riješiti problem.

Omega-3 masne kiseline iz ribe djeluju protuupalno i tako pomažu oporavak zglobova nakon tjelovježbe.

Pečeno meso od jučer može se iskoristiti kao dio novog kvalitetnog glavnog obroka dana. Dodajte mu povrće i škrobasti dio i uživajte.