Aktualna događanja

Aktualna događanja

Pretilost kod djece ozbiljan je zdravstveni problem koji zahtjeva angažman i mijenjanje prehrambenih navika cijele obitelji. Skupna online edukacija "Kako pobijediti pretilost kod djece" te radionica o prehrani za djecu "Graško Nestaško" pomažu rješavanju problema pretilosti te doprinose zdravlju i samopouzdanju djeteta.

Predavanje za roditelje i radionica o prehrani za male sportaše "Graško Nestaško" izvrstan su način osvještavanja malih i velikih o značaju kvalitetne prehrane tijekom početnog razdoblja bavljenja sportom.

Ako ste roditelj ili trener i muče Vas pitanja poput "Kako osmisliti jelovnik kada dijete nakon jutarnje nastave u školi odmah ide na trening?". 
Ako ste mladi sportaš i muče Vas pitanja poput "Što jesti na turniru između natjecanja?"
onda će Vam moje on-line edukacije o prehrani mladih sportaša sigurno biti od koristi.


Često mi se za savjet jave osobe koje iz godine u godinu isprobavaju svakojake dijete, smršave, no opet se brzo vrate na stare grane. Imate li i Vi isti problem?
Zato sam za Vas osmislila ovu on-line edukaciju.

Newsletter

Loše dijete i brzo mršavljenje dovode do ozbiljnih problema; slabljenja srčanog mišića, zatvora stolice, pada tlaka, izostanka menstruacije, umora, suhe kože... Želite li to sebi?

Sport prvenstveno treba doprinijeti zdravlju i samopouzdanju djece i mladih. Pomognimo da im tjelovježba pričinja radost, nikako traumatično iskustvo.

Kvalitetna prehrana temeljena na jednostavnim, neprerađenim namirnicama doprinosi zdravlju i vitalnosti, pomaže mršavljenju, te štedi novac.

Hrenovke su masne i sadrže aditive koji loše djeluju na bubrege i kosti. Umjesto njih, za doručak odaberite sir. jaja ili šunku, a za ručak i večeru čisto meso ili ribu.

Novogodišnja odluka - "mršavljenje" traži iskrenost prema samome sebi, suočavanje s problemima bez fige u džepu, redovite obroke, neprerađene namirnice, svakodnevnu tjelovježbu, ustrajnost i želju za zdravljem.

Potreba za energijom kod djece i mladih sportaša veća je nego kod njihovih vršnjaka koji se ne bave sportom. Pretilost se ne rješava restrikcijskom dijetom već razboritom prehranom i podrškom cijele obitelji.

Kako i ove godine Vaše novogodišnje odluke ne bi ostale samo snovi, potrebno je raditi na njihovom ostvarenju svaki dan. Realni ciljevi, pozitivno razmišljanje, druženje s ljudima koji Vas podržavaju, ustrajnost i vjera u sebe sigurno će doprinijeti Vašem uspjehu.

Izuzetno je važno odmah početkom godine provjeriti sadrže li dodaci prehrani Vaše djece sportaša zabranjene sastojke. Također, ukoliko dijete uzima lijek, provjerite sa liječnikom sportske medicine nije li u njemu sastojak koji ne nalazi na Popisu zabranjenih sredstava. Nepažnja može uništiti zdravlje i karijeru perspektivnih mladih sportaša i baciti u vodu silne godine truda i odricanja. Naravno da to ne želite svome djetetu.

Česta, intenzivna glad negativno djeluje na sportaše. Opada koncentracija i razgrađuje se mišićna masa što slabi mišićnu jakost i snagu. Lako se to može spriječiti redovitim i kvalitetnim obrocima.

Redoviti obroci, kvalitetna prehrana i aktivan život doprinose rješavanju svakodnevnog kaosa i mršavljenju. Također pomažu smanjenju stresa i sprječavaju noćno prejedanje. Isplati se uložiti vrijeme u poboljšanje svojih navika jer tako poboljšavamo svoje zdravlje.