Aktualna događanja

Aktualna događanja

Ako ste roditelj ili trener i muče Vas pitanja poput "Kako osmisliti jelovnik kada dijete nakon jutarnje nastave u školi odmah ide na trening?". 
Ako ste mladi sportaš i muče Vas pitanja poput "Što jesti na turniru između natjecanja?"
onda će Vam moje on-line edukacije o prehrani mladih sportaša sigurno biti od koristi.


Često mi se za savjet jave osobe koje iz godine u godinu isprobavaju svakojake dijete, smršave, no opet se brzo vrate na stare grane. Imate li i Vi isti problem?
Zato sam za Vas osmislila ovu on-line edukaciju.

Stres je jedan od čestih uzroka prejedanja i debljanja. Zato često svojim klijentima savjetujem bavljenje hobijima kako bi otklonili stres i manje mislili na hranu. Jednostavno, treba se  zaokupiti nečim kreativnim. Crtanje, slikanje, kiparstvo i kaligrafija djeluju opuštajuće, a k…

Moj blog

Uz kvalitetnu podršku, moguće je, u samo nekoliko dana, naučiti kako se kvalitetno hraniti u cilju mršavljenja.

Omega-3 masne kiseline iz ribe djeluju protuupalno i tako pomažu oporavak zglobova nakon tjelovježbe.

Pečeno meso od jučer može se iskoristiti kao dio novog kvalitetnog glavnog obroka dana. Dodajte mu povrće i škrobasti dio i uživajte.

Domaća hrana je važna karika održavanja vitkosti i vitalnosti.

za uspješno mršavljenje važan je dobro posložen dnevni raspored. Držite se svojih prioriteta. Vrijeme koje biste potrošili na bespotrebne kave iskoristite za pripremu obroka za svoju obitelj. Odlazak u kupovinu hrane ograničite na 1, 2 puta tjedno. Dobiveno vrijeme iskoristite za druženje s djecom.

Večera je mladim sportašima neizmjerno važan obrok. Priprema ih za zahtjevne tjelesne napore sljedećeg dana.

Mrkva i paprika su prirodni izvori karotenoida koji blagotvorno djeluju na organizam kod hipotireoidizma. Uključite ih u svoju prehranu; sirove (kao salatu) ili u obliku umaka i variva.

Kuhani špinat i krumpir te pržena riba odlična su ideja za oporavak sportaša nakon večernjeg treninga. Jednako tako, dobra su večera cijeloj obitelji.

Za uspjeh mladog sportaša u sportu, neophodna je dobro osmišljena prehrana. Najjednostavnije je da obitelj svoj jelovnik prilagodi potrebama sportaša. Tako se za jedan obrok neće trebati kuhati više različitih jela, a u isto vrijeme se sportaš neće osjećati izdvojen od ostatka ukućana.

Prije spavanja, važno je opustiti se i ne misliti na hranu. Prošećite, pročitajte odlomak zanimljive knjige, uživajte u toploj kupki...