Metla. Korist kućanskih poslova za održavanje primjerene tjelesne mase, dr. sc. Vesna Bosanac, "Prehrana sportaša", obrt za savjetovanje o prehrani
Mršavljenje odraslih

Zašto je posložen život ključan za mršavljenje koje daje trajne rezultate?

Posted on

Uh, toliko se nereda nagomilalo da ne znamo od kuda početi. A od nekud moramo. Što prije krenemo, prije ćemo se riješiti kaosa. Jer posložen život je ključna karika u trajnom rješavanju problema debljine.   

Kuća jedne moje drage buci, buci poznanice izgleda kao da ju je netom prije pokosio uragan. Sudoper u kuhinji krcat je nečistog suđa, a na podu poslagane vrećice sa smećem. U WC-u ima nekoliko otvorenih boca sanitara i tekućeg sapuna, a na zidne vješalice u hodniku preselila je cjelokupni sadržaj ormara. Kao što joj je kaos u kući, tako joj je i kaos u prehrani. 

Rješavanjem kaosa u životu, rješava se kaos u prehrani

Ništa nije od jučer ili prekjučer. Problemi se, složit ćete se sa mnom, gomilaju godinama. 

Nema koristi od plakanja nad samim sobom. Ako se prepoznajete u ovoj priči, prva zadaća je dovesti kuću u red. Popravite stvari koje su pokvarene, a one koje se ne mogu dovest u funkciju, bacite. Poklonite ono što ne koristite. Provedite inventuru u kuhinji. Bacite hranu koja se pokvarila, očistite ormare, operite radne površine, sudoper, hladnjak, zamrzivač…

Ima tu posla za nekoliko dana. Želite li napraviti nešto sa svojim životom, prvo se riješite nereda. Bilo koje vrste. Ne oklijevajte, krenite bez odgađanja već danas.     

Tržite li istinsku podršku tijekom mršavljenja, upravo ste ju našli. Više o mojim programima mršavljenja pronađite u kategoriji “Mršavljenje i dijetoterapija”. Za savjetovanje o prehrani, s povjerenjem se javite na vesna@prehranasportasa.com.

Veliki pozdrav

Vaša Vesna