Salata od rajčice, krastavaca i mladog sira
Prehrana sportaša

Isprobani recept kako uništiti talentiranog mladog sportaša

Posted on

Prepoznavši sportski talent svog djeteta, roditelji su u stanju osigurati mu nemoguće.
I dok druge majke svoja popodneva bezbrižno provode na frizuri i noktima, a očevi s pajdašima piju pivo, dotle brižnim roditeljima nije teško voziti dijete na trening, ne u drugu, već u treću županiju. A činjenicu da nerijetko, jedan roditelj radi samo za sportske pripreme na kraju svijeta i putovanja na natjecanja, ne treba posebno niti naglašavati. Nekritičnost, popustljivost te udovoljavanje svim zahtjevima i željama put su ka uništiti talentiranog, mladog sportaša. Samo naprijed!

Kada neizmjerna ljubavi dovede do ponora

Jedna pobjeda, druga, peta i deseta, pohvala trenera iz suparničkog tabora, i eto razloga da roditelji dijete počnu doživljavati kao božanstvo. Božanstvo oko kojeg treba titrati i kojem, podrazumijeva se, treba bezgranično ugađati.
Mnogi su roditelji tako, malo po malo, uništili izuzetno talentiranog mladog sportaša, a svoj život doveli do očaja. Djetetu više ništa nije po volji. Mrzovoljno je i namrgođeno, po cijele dane ljuto na sebe i sve oko sebe.

Recepti za samouništenje

Dakle, želite li vlastito dijete, sebe i obitelj uništiti prije smrtnog časa, evo savjeta za čiju učinkovitost jamčim:
Prvo i najvažnije, djetetu od 10 godina kupite najnoviji iPhone.
Nismo joj ga mi kupili. Kupila ga je od novaca s pričesti, čuju se opravdanja. Bilo kako bilo, igračkica od 12000 kn u Matejinim je rukama.

Drugo; molim Vas, od sada ubuduće, pišite Ivanu zadaće iz Hrvatskog. Ne zaboravite na ilustraciju koja ide uz esej.

Treće; svome zlatu, bez propitkivanja, nabavite lažne ispričnice. Što ima veze da ponekad umjesto na nastavu ode u kafić ili kladionicu? Pa neće svijet propasti!

Četvrto; morate otići u školu moliti i kumiti za veće ocjene. Ako ne ide milom, zaprijetite silom. Ne dozvolite da Vaše dijete i’ko živ, na ovom svijetu, maltretira za sitnice.

Peto; za vikend mu progledajte kroz prste za cugu i pljugu, jer kad će ako neće sad’?

Šesto; pazite dobro da se ovo ljeto Vaš obožavani mamlaz ne primakne usisavaču. Govori se kako novi modeli jedu djecu i mlade.

Kako najpametnije iskoristiti ljetne praznike?

Sve u svemu, nemojte dopustiti da Vaše dijete bude kao one jadne Smiljanine cure od 7 i 11 godina koje ujutro, umjesto bake, idu u spizu, a poslije načupaju pilićima trave.
Ni slučajno da Vam ne padne na pamet predložiti čitati lektiru za sljedeći razred. Nećete valjda Vi, kao ludi Marko, maltretirati svoju djecu? Uostalom, zašto čitat’ lektire kad’ su rješenja svih lektirnih zadataka na svetom Internetu?
E da, napomenite svojoj kućnoj pomoćnici da nipošto ne zvoni prije 13 h. Neće joj imati tko otvoriti. Mateo spava zimski san. Cijelonoćno igranje igrica ga je iscijedilo.
Valjda nećete zaboraviti naručiti dostavu. U protivnom će jadno dijete skapat’ od gladi kada izađe iz svog brloga. Znati ispeći jaja i očistiti krastavac za salatu, priznajem, staromodno je.
I još jedan mali savjet za kraj. Uplatite mu što prije vozački. Neka se ovo ljeto pametno iskoristi. Šteta je da djedov BMW trojka stoji u garaži.

Sretno! Kao što su to mnogi uspjeli, vjerujem da ćete i Vi uništiti svog talentiranog mladog sportaša.


Šaljem Vam veliki pozdrav

Vaša Vesna