Kuhanje Bolognese umaka.
Mršavljenje odraslih

Korizma – poticaj za poboljšanja u prehrani

Posted on

Uskrs je iza nas. Iskreno se nadam da niste od onih kojima je Kristovo uskrsnuće bilo povod da u jednom danu nadoknade sve kolače kojih su se odricali u korizmi. Jer, ako ćemo se vratiti na naše stare, utabane puteve, onda korizma i odricanje nisu imali nikakvog smisla. Uistinu ne vidim razloga zašto samo 40 dana u godini paziti na svoje zdravlje, a ostatak živjeti kaotično bez ikakvog reda i mjere.

5 jednostavnih i provjerenih načina kako zadržati sve dobro postignuto u korizmi

Ako Vam je korizma pomogla “skinuti” pokoje kilo, šteta bi bilo sada, sav taj trud baciti u vodu. Evo savjeta koji će Vam biti od pomoći ako i dalje želite misliti na svoju prehranu i zdravlje:

  • Pozdravite se s gotovom i polugotovom hranom. Instant hrana je za astronaute.
  • Taman da sjekire padaju s neba, imajte svoje vrijeme za doručak, ručak, večeru te jutarnju i popodnevnu užinu.
  • Zaboravite na inovativnost smišljanja razloga za počastiti se “najboljim kolačem u gradu”. Slavljenje rođendana pokojnoj strini i susjedovom Rexu stvarno nema smisla.
  • Kao jutarnju i popodnevnu užinu, umjesto keksa ili kolača pojedite voćku.
  • Potrudite se svaki dan kuhati za sebe i obitelj. Ručak se ne nalazi u pekarnici ili ćevabdžinici. Bez kuhače u ruci nema kvalitetne prehrane.

Uvjerena sam da je lakše i jednostavnije misliti na sebe dok smo zdravi. Kad čovjek oboli, onda divnim čudom ima vremena i za kuhanje i za terapije, no izgubi se uživanje u životu. To stvarno nikome nije potrebno.

I zato, naklon do poda za sve kojima je korizma pomogla poboljšati kvalitetu prehrane. Ako želite dodatnu podršku u mršavljenju koje daje trajne rezultate, bez obveze mi se javite na vesna@prehranasportasa.com. Tu sam za Vas. Iskreno vjerujem da nema razloga da se itko pati s viškom kilograma.

Veliki pozdrav svima.

Vaša Vesna