Blog dr. sc. Vesne Bosanac Kvalitetu života možete poboljšati već danas Fotografija: Igra "X-O".
Mršavljenje odraslih

Jednostavno možete poboljšati kvalitetu svog života već danas

Posted on

Često mi se za savjetovanje o mršavljenju jave gospođe koje su do prije samo 3, 4 godine bile u formi i bez viška kilograma. E onda se nešto dogodi i kola krenu nizbrdo. Nagomilane obveze za sobom vuku nervozu, nervoza vodi posezanju za slatkim, slatkiši dovode do preskakanja obroka, preskakanje obroka do kaosa u prehrani, kaos do noćnog jedenja i tako u nedogled. Jedan problem za sobom vuče drugi i tome se više ne vidi kraj. Je li tako i kod Vas? Ne dopustite da se taj kaos odrazi na Vaše zdravlje. Kvalitetu svoje prehrane i života možete poboljšati već danas.  

Odredite prioritete

Nismo svemogući i jednostavno trebamo svoje obveze “provjetriti”, a život vratiti na “tvorničke postavke”. Dok je vrijeme i stres ne preraste u bolest, trebamo se posvetiti onome što je uistinu važno. Što bi Ameri rekli “valja odabrati svoje bitke”.

I zato:

  • “kave tračuše” u pauzi na poslu zamijenite šetnjom, a pizzu sendvičem sa sirom i rotkvicama (mljac)
  • u kupnju hrane dovoljno je ići do dva puta tjedno. Vrijeme koje ćete dobiti, posvetite obitelji. Vjerojatno ne pamtite kada ste zadnji put zaigrali “Čovječe, ne ljuti se”. A baš biste mogli.
  • nema toga što Vam smije biti važnije od Vas samih. Napravite sebi raspored obroka; doručak – užina – ručak – užina – večera. Bez žitarica nam pada energija, a bez voća imunitet. Koliko god se zavaravali, na kraju ipak shvatimo kako zdrava prehrana nema alternativu.
  • nađite vrijeme za kreativnost i hobije koji Vas vesele
  • i naspavajte se. Niste stroj. Doduše, i strojevi pregore. Nemojte to sebi dopustiti.

Uistinu, kada se tako posložimo, imamo vremena za važne stvari; sebe i obitelj. A sve one nevažne će se riješiti i bez nas. Zar ne? Tada i prehrana, uz malu pomoć sa strane, dođe na svoje mjesto.

I zato, uživajte u kvalitetnoj hrani, obitelji i odmoru. Iskoristite ovaj sunčani vikend. Neće se više vratiti.

Veliki pozdrav svima.

Vaša Vesna

Za savjet o mršavljenju koje daje trajne rezultate, obratite mi se s punim povjerenjem.