Blog dr. sc. Vesne Bosanac Jedan ručak za dva dana Na fotografiji su pečena svinjetina, pirjani poriluk i blitva, kuhani krumpir.
Mršavljenje odraslih

Isto, a opet različito. Jedan ručak za dva dana

Posted on

Svi se želimo osjećati dobro u svome tijelu, imati jak imunitet i biti puni energije. To naravno zahtijeva brigu o sebi i svojoj prehrani, no ponekad nam se čini da to znači ni krivi ni dužni robijamo u kuhinji. Čim završi ručak, valja misliti što pripremiti za večeru. Kuhanju i pranju lonaca nikad kraja. Zašto ponekad ne napraviti ručak za dva dana?

Rješenje zvano pečenje

Obično za nedjeljni ručak pečemo meso. Teško je ispeći taman koliko će se pojesti, pa nam dio pretekne. Super! Glavnina ručka za sutra na poslu je već gotova. Što kombinirati npr. uz pečenu puretinu? Evo tri jednostavne ideje:

  • pečenu puretinu dopunite kuhanim krumpirom, mrkvom i graškom koji ste začinili uljem i paprom. (To mi je super kombinacija iz studentske menze. )
  • pečenoj puretini dodajte kuhanu rižu i proso. Uz to svakako ide salata.
  • pečenu puretinu isjeckajte na kockice pa pomiješajte s kuhanim kukuruzom, grahom, izrezanim kupusom, maslinama, rajčicom i nekoliko listića bosiljka. Sve začinite uljem i par kapi octa. Eto nadjeva za tortilju.

Nemojte preskakati ručak na poslu

Čak i ako ste na dijeti za mršavljenje, nemojte preskakati ručak. U protivnom ćete doći kući pregladni i uzeti nešto slatko; prvo što Vam dođe pod ruku. Od dijete tada više nema ni “D”.

Čak i da ništa ne “gricnete” prije ručka, s dijetom se možete pozdraviti. Pregladnjen čovjek nema mjere u jelu. Kad krene s ručkom, ne može stati. Štoviše, i nakon obilnog ručka, još uvijek se osjeća glad pa se nastavlja jesti do odlaska na spavanje; red slatkiša, red slaniša, pa opet ispočetka.

I zato, danas planirajte svoj sutrašnji ručak na poslu. Traži to samo malo truda, i na konju ste. Pola ručka Vam je već gotovo.

Svima želim ugodan ostatak vikenda i uspješan početak novog radnog tjedna.

Veliki pozdrav

Veša Vesna

Ako želite istinsku pomoć i podršku tijekom mršavljenja, obratite mi se s punim povjerenjem. Bez obveze javite mi se na vesna@prehransportasa.com. Tu sam za Vam.