Na putu ka uspjehu, budite sebi najveći oslonac. Čak i ako nemate podršku obitelji, dignite glavu i upregnite sve svoje snage. Nemojte odustati.
Mršavljenje, Onako usput ...

Samo nemojte odustati

Posted on

Što god željeli; završiti faks, naučiti strani jezik, smršaviti, ostvariti poslovni uspjeh, pobijediti …, prvi je preduvjet početi, a drugi ne odustati.

Sjećam se da sam na prvoj godina faksa cijelu studentsku sobu oblijepila mantrom “Položit ću Opću kemiju!”. No, uzalud mantra ako se ne zagrije stolica i uzaludno razmišljanje o pobjedi na turniru ako smo “stalni inventar” noćnog kluba.

A pogrešaka i izazova je na svakom koraku. Na to moramo biti spremni. Uspjet ćemo jedino ako ih prihvatimo kao dio života i s njima se naučimo nositi. Znači to svakodnevno ispravljanje propusta i osnaživanje na putu do cilja. Ne smijemo posustati kada nam “sve lađe potonu”, a “svijet se uroti protiv nas”. Ne smijemo posustati jer se poslije nećemo imati čemu radovati. A na putu do cilja je mnogo malih radosti za koje i te kako vrijedi dati sve od sebe. Sve od sebe i još malo više. Dohvatiti snagu iz pete i ne odustati. Tako ja sebe vučem naprijed u trenucima kada bih najradije neki zadatak ostavila za sutra. Vjerujte mi, šteta je ne potruditi se i još danas ne doživjeti ponos zbog obavljenog zadataka. Jer sve što ćemo sutra osjećati zbog odgađanja bit će jedino jad i čemer. Radost sigurno ne.

I zato, trebate li smršaviti, ojačati, položiti ispit … pogrešku shvatite kao priliku iz koje se sigurno može nešto korisno naučiti, razmislite o njoj i odlučnije krenite dalje. Vidjet ćete da će ih s vremenom na putu do cilja biti sve manje. Bit će sve lakše i lakše rješive, a put sve kraći. Želim Vam svaku sreću.

A za iskrenu podršku na putu trajnog poboljšanja prehrambenih navika, obratite mi se s povjerenjem na vesna@prehranasportasa.com.

Vaša Vesna