Mršavljenje odraslih

Ti si debela baba

Posted on

Ako imate viška kilograma, vjerojatno je netko i za Vas rekao da ste debela baba. Kako ćete reagirati? Odvratiti istom mjerom, svađati se, nekoga istući … ? A možda imate i već unaprijed pripremljen odgovor. No, koja korist od svega toga? Nikakva. Cijela ova situacija najviše šteti Vama samima. Na sebe navlačite bijes, ljutnju i frustriranost.

“Nije svako zlo za zlo”

No, zašto nezavidnu situaciju ne okrenuti već jednom u svoju korist, a zlonamjeran komentar u poticaj za mršavljenje? Što bi se reklo “Nije svako zlo za zlo”. Najlakše je negirati problem i “pobjeći od svega”. No, to nije rješenje.

Svatko od nas ima svoje mane. Neki troše više nego im mogućnosti dopuštaju, drugi se izvlače od posla, treći opasno voze, četvrti jedu povrh sitosti. Međutim, u ispravljanju vlastitih mana, ne treba se štedjeti, a još manje žaliti samog sebe. Ustrajnost nas čini jačima i odvažnijima, a uspjeh sretnijima. Jedno je sigurno, nema smisla uskraćivati se za životnu radost.

Rješenje je u našim rukama

I zato, ako je očito da imate viška kilograma, uhvatite se u koštac s problemom. Evo kako:

  • na papir nacrtajte tablicu s tri stupca,
  • u prvi stupac, jedno ispod drugoga, napišite probleme zbog kojih ste pretili
  • u drugi stupac pokraj svakog problema napišite plan kako ih riješiti. Olakšajte sebi život i plan rasčlanite na manje etape. I sami znate da za rješavanje svakog ozbiljnog problema treba vrijeme. 
  • u trećem stupcu navedite datume do kada ćete svaki problem riješiti. Zadajte sebi realne vremenske okvire.    

Uočavate da problem nitko ne može riješiti za Vas umjesto Vas samih. Na putu ćete sigurno naići na prepreke. Saberite se, porazmislite o njima, riješite ih i krenite dalje. Mršavljenje je način unaprjeđenja vlastitog zdravlja i života općenito. Estetika je sporedna stvar. Složit ćete se sa mnom, ljudima kojima smo iskreno dragi smo dragi zbog naše osobnosti, ne zbog utegnutog struka ili XXL poprsja. A te drage ljude u koje se možete pouzdati, čuvajte kao malo vode na dlanu. Oni Vam žele dobro i bit će Vam bezuvjetna podrška i oslonac na putu mršavljenja. 

I zato, samo hrabro naprijed. Sretno!

Za bilo koju vrstu stručne pomoći, tu sam. Vaša volja uz moje znanje, bogato iskustvo i predanost radu jamac su zajedničkog uspjeha. Obratite mi se s punim povjerenjem na vesna@prehranasportasa.com