Mršavljenje, Onako usput ...

A ti, debela babo …

Posted on

Ako imate problema s viškom kilograma, vjerojatno Vam je nešto ovakvo već bilo upućeno. Kako ćete reagirati? Odvratiti istom mjerom, svađati se, nekoga istući … ? A možda imate i već unaprijed pripremljen odgovor. No, koja korist od svega toga? Nikakva. Cijela ova situacija najviše šteti Vama samima. Na sebe navlačite bijes, ljutnju i frustriranost.

No, zašto nezavidnu situaciju ne okrenuti već jednom u svoju korist, a zlonamjeran komentar u poticaj za mršavljenje? Što bi se reklo Nije svako zlo za zlo. Najlakše je negirati problem i “pobjeći od svega”. No, to nije rješenje.

Svatko od nas ima svoje mane. Neki troše više nego im mogućnosti dopuštaju, drugi se izvlače od posla, treći opasno voze. Međutim, u ispravljanju vlastitih mana, ne treba se štedjeti, a još manje žaliti samog sebe. Ustrajnost nas čini jačima i odvažnijima, a uspjeh sretnijima. Jedno je sigurno, nema smisla uskraćivati se za životnu radost.

I zato, ako je očito da imate viška kilograma, uhvatite se u koštac s problemom. Nitko ga ne može riješiti za Vas umjesto Vas samih. Po meni je mršavljenje način za unaprjeđenja vlastitog zdravlja i života općenito. Estetika je sporedna stvar. Složit ćete se sa mnom, ljudima kojima smo iskreno dragi smo dragi zbog naše osobnosti, ne zbog utegnutog struka ili XXL poprsja. A te drage ljude u koje se možete pouzdati, čuvajte kao malo vode na dlanu. Oni Vam žele dobro i bit će Vam bezuvjetna podrška i oslonac na putu mršavljenja. 

I zato, samo hrabro naprijed. Sretno!

Za bilo koju vrstu stručne pomoći, tu sam. Vaša volja uz moje znanje, bogato iskustvo i predanost radu jamac su zajedničkog uspjeha. Obratite mi se s punim povjerenjem na vesna@prehranasportasa.com