Pješačenje. Foto: dr. sc. Vesna Bosanac, "Prehrana sportaša", obrt za savjetovanje o prehrani
Mršavljenje odraslih

Strah od nepoznatog – kočnica promjena

Posted on

Jeste li ste pronašli u naslovu? Ja jesam.

Strah od nepoznatog koči našu kreativnost i udaljava nas od cilja. Ne dopustite da bude jači od Vas.

Prvi korak – odvažiti se

Evo, već skoro mjesec i po dana imam web stranicu, no nikako početi pisati blog. Jest da sam radila na svom novom proizvodu (o čemu ćete uskoro čuti), no to mi i nije baš neko vele opravdanje. Poznajem sebe dobro i veliki mi je problem strah od nepoznatog i novog. No, kad se jednom “zalaufam”, “biznis” mi ide “k’o po loju”. Sreća moja da je tako. 🙂

Jednako je i s mijenjanjem loših prehrambenih navika. Iskorijeniti ih nije ni jednostavno ni lako. Jer da je, onda bismo svi bili zdravi, poletni i fit. Međutim, bez učinjenog prvog koraka nema promjena, a bez promjena nema uspjeha.

Promjene traže vrijeme i ustrajnost 

Ako ste svjesni svojih loših prehrambenih navika, za početak krenite mijenjati ono što Vam je najjednostavnije provesti u praksu. Čisto za poticaj i da se ne “ukomirate” već na samom početku.

Svi smo različiti pa je tako nekima najjednostavnije za ručak na poslu nositi jelo od kuće. Drugima nije problem gotovu zobenu kašu zamijeniti svojom pravljenom dok treći k’o od šale krenu pješačiti do posla i nazad kući. Još mi kažu da su se preporodili i pitaju se kako se toga i sami nisu sjetili.

Bez obzira o kakvim se promjenama radi, treba vremena da postanu dio naše svakodnevice. Jednostavno, da bi nam nešto postalo rutina, trebamo istu stvar ponoviti 100 ili 1000 puta. Znamo da nema uspjeha na brzinu niti se do cilja može doći preko noći. No, za slatku pobjedu nad samim sobom i svojim demonima vrijedi se potruditi. A na početku je najvažnije ne odustati.

Eto, ja sam svoj prvi korak učinila. Zadovoljna sam i vjerujem da ću ubrzo “uhvatit ruku”. Nadam se da sam ovim svojim iskrenim priznanjem i Vas potakla na neki korak koji ste odgađali i zbog straha od nepoznatog niste imali hrabrosti napraviti. No, što prije krenemo, prije ćemo doći do cilja. A onda nam je samo nebo granica, zar ne?

Ako je Vaš cilj trajno smršavjeti i pri tome unaprijediti svoje zdravlje, obratite mi se s punim povjerenjem. Više o mome savjetovanju koje daje trajne rezultate pronađite ovdje.

Sretno svima!

Vaša Vesna 😉