Blog dr. sc. Vesne Bosanac Kvalitetna prehrana pomaže mršavljenju i štedi se novac. Zašto višak ne biste utrošili na dobar parfem? Ne zaboravite se nagraditi za uspjeh.
Mršavljenje odraslih

Ne zabravite se nagraditi za uspjeh. Poklonite sebi nešto dobro.

Posted on

“My way” od Armanija, “L’Interdit” ili “Irresistible” od Givenchyja? Možda noćna krema od Estee Lauder ili neka druga od Elizabeth Arden? Što god poželite, do Božića može biti Vaše. Sve što trebate je na poslu jesti kvalitetnije. Jamčim Vam da ćete usput uspjeti smršavjeti.

“Ali, Božić je pred vratima.”

Istina, no isto je tako dovoljno daleko da se primijeti uspjeh ako s promjenama počnete bez odgađanja.

Vrhunski parfem, kvalitetan ručak i sigurno mršavljenje. Tri za cijenu jednoga, ponuda je koju stvarno nema smisla odbiti. Čak i ako ste među sretnicima koji će u petak 18. 12. petama dati vjetra i u božićnom tjednu gospodski uživati, pred Vama je ravno 30 radnih dana. Iskoristite ih za svoje dobro.

Promijenite svoje navike i jedite bolje

Ujutro na putu do posla svratite u pekarnicu, kupite sendvič i ode 14 kn, zar ne?

Jesti moramo no nikako nije svejedno što za svoj novac dobijemo. Ako se samo malo potrudimo i od kuće na posao ponesemo svoj sendvič od sira, rajčicu i jogurt u čaši, potrošit ćemo 10 kn. (1,5 kn za 100 g kruha, 3,5 kn za 50 g polutvrdog sira, 2 kn za 200 g jogurta i 3 kn za 200 g rajčice. Ima se tu što jesti.) Ušteda je 4 kn. Za trideset dana ravnih 120 kn.

Dalje, ako za ručak kupite burek i sok, ka’ od šale ode 16 kn. S masnim burekom i zaslađenim sokom nema sreće u mršavljenju. Bolje reći “dušu dalo za udebljati se”. Pametnije je od kuće ponijeti kuhanu tjesteninu pomiješanu sa svježim sirom i k tome kuhanu ili svježu mrkvu. Možete to sve pomiješati zajedno. Milina od ručka za manje od 6 kn. (80 g tjestenine je 1,3 kn, 100 g sira 3,2 kn, a 150 g mrkve 1,1 kn). Ušteda je 10 kn. Ma nisam cicija. Neka ušteda bude i manja. Recimo 8 kn. Za 30 dana, 240 kn.

Naravno, u danu popijete barem jednu kavu od 5 kn. Umjesto nje, kuhajte sebi čaj. Pametnije i jeftinije. Kutija čaja neka dođe 10 kn. Ušteda – 140 kn.

Ne zaboravite se nagraditi za uspjeh

Mic po mic i došli smo do poklon bona u parfumeriji od 500 kn. Barem 500 kn, jer po svojim klijentima znam da se u pekarnicama i restoranima fast-fooda ostavi malo bogatstvo. Silne novce dati za mast, šećer i aditive stvarno je suludo.

Vjerujem da sam Vas, ako ništa drugo, barem potaknula na razmišljanje. No, nemojte na tome stati. Samo malo više od mjesec dana kvalitetne prehrane donosi lijepe rezultate.

Jedite kvalitetnije, smršavite i nagradite se. Budite zvijezda novogodišnje noći, osjećajte se moćno, izgledajte poželjno. Sve je na Vama. I zato, svoj sutrašnji doručak i ručak na poslu pripremite već danas.

Bit ćemo u kontaktu. Javite kako napredujete.

Želim Vam svaku sreću.

Vaša Vesna

A za mali poguranac i savjetovanje o mršavljenju, obratite mi se s punim povjerenjem na vesna@prehranasportasa.com. Vaša volja uz moje znanje, bogato iskustvo i predanost radu jamac je zajedničkog uspjeha.