Blog dr. sc. Vesne Bosanac Gdje je zapela novogodišnja odluka? Fotografija prikazuje zdjelicu haskapa (sibirske borovnice) i jagoda.
Mršavljenje odraslih

Gdje je zapela novogodišnja odluka?

Posted on

Do kuda je stigla Vaša novogodišnja odluka? Koliko ste ustrajali u svom naumu? Neznatno. Samo mali postotak ljudi provede zamisli u djelo. Ne očajavajte. Vratite se korak nazad, opustite, pa još hrabrije krenite naprijed.

Tako su mnogi nastavili sa zamrznutim lazanjima i pitama. Drugi su odavno digli ruke od šetnje i predali se zovu “šlagirane” kave i štekatima. No, budite iskreni prema sebi. Sjedenjem i “šlagiranjem” nitko neće ući u “onu haljinu” od prije deset godina. Vjerujem da se razumijemo.

Znam da su moja razmišljanja mnogima preradikalna, no pomaka i konkretnih poboljšanja nema od lijepih riječi i okolišanja. Činjenica je da je pretilost ozbiljan čimbenik za pojavu gihta, bolesti srca, šećerne bolesti, korone, nekih vrsta raka… Želite li to sebi?

Naravno, nema ništa ni od tugovanja za izgubljenim prilikama i prolivenim mlijekom. Što je bilo bilo je. Iskoristite ovaj vikend za malu inventuru. Pripremite uvjete za samo jednu konkretnu promjenu pa s još više elana krenite dalje.

Konkretno, to može biti odluka da ćete svaki dan jesti povrće. Super! Iskoristite ovaj vikend za kupnju blitve, matovilca, mrkve i kelja. Dalje, kelj treba skuhati pa ćete se u ponedjeljak opet naći pred odlukom – “nakon posla otići kući i pozabavit se kvalitetnom večerom ili ostati u gradu na kavi”. Dugoročno, što će doprinijeti Vašem zdravlju; kelj ili sjedenje?

Uz malo volje, možete i Vi biti među pobjednicima. Vaša novogodišnja odluka može biti ostvarena. Javite mi se s povjerenjem na vesna@prehranasportasa.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)