Blog dr. sc. Vesne Bosanac Hrana koja deblja nije za Vas želite li trajno smršavjeti.
Mršavljenje odraslih

Nitko se nije udebljao od zraka i vode

Posted on

Kada sam prije nekih 10-ak godina radila u školi, imala sam kolegicu koja je bila dupla ja. Nije pričala o dijeti, no s veseljem je spominjala kako je kući čeka muž s ručkom. „Jetrica i blitvica“, govorila bi. „Ma nisi ti tolika od jetrice i povrća“, znala bih razmišljati u sebi. I doista. Sve mi je bilo jasno kada sam ju jednom srela u dućanu. U kolicima joj je bilo pudinga i voćnih jogurta koliko ih ja u životu nisam pojela. Nemojte se lagati; hrana koja deblja neće Vam pomoći smršavjeti jednom zauvijek.  

Želite li smršavjeti, iskreno porazmislite o svojoj prehrani. Nitko se nije udebljao od vode i zraka. Krivci su često gotovi voćni jogurti, pudinzi, čokoladice, gazirani i negazirani sokovi, kolači, keksi, majoneza, salame, paštete, kobasice, lisnata peciva i sl. Ako se još ovome pridoda neaktivnost, debljina je neminovna.

Pomognite sami sebi

Za svaki problem postoji rješenje. Želite li smršaviti, najjednostavnije je niti ne kupovati slatkiše i masniše. Tako kući umjesto zaliha keksa „za goste“, imajte voće. Bez slatkog se može. Presudna je jaka volja.

Pješačite, vozite bicikl, plivajte… Nemojte se ustručavati skinuti u kupaći kostim. More je teretana na otvorenom, a ne modna pista. I zato otiđite danas na more, rijeku, jezero ili bazen. Ne opterećujte se razmišljanjem što drugi misle o Vašoj debljini. „Sva’k’ za se’ travu pase“ i svatko je za sebe gazda svoga zdravlja.   

Svaki dan možemo napraviti nešto dobro za sebe i svoje zdravlje. Nemojmo profućkati ovaj današnji.

Neka Vam bude sa srećom.

Vaša Vesna

(Za savjet o zdravom mršavljenju koje Vas uči kvalitetnoj prehrani i daje trajne rezultate, obratite mi se s punim povjerenjem.)