Blog dr. sc. Vesne Bosanac Kako se nakon mršavljenja ponovo ne udebljati? Primjer užine: voćna salata od bresaka, banane, jagoda i višanja.
Mršavljenje odraslih

Kako se nakon mršavljenja ponovo ne udebljati?

Posted on

Bezbroj ste puta bili na dijeti. Štoviše, smršavjeli ste, fino izgledali i zračili samopouzdanjem. No, radost nažalost nije dugo trajala. Na dijeti se ne može biti vječno pa ste se, malo po malo vratili starim navikama i prastarim problemima. Ne trebam dalje ići u detalje. Sve Vam je poznato. 

A zašto se već jednom ne uhvatite ozbiljno u koštac s problemom debljine i jednom zauvijek ne naučite kako se kvalitetno hraniti? I kako se nakon mršavljenja ponovo ne udebljati.

Žute, na točkice, “na kockice”, tople, nježne, mekane… Dijete su svuda oko nas. Trebamo se samo odlučiti koju sljedeću odabrati.

O tome koliko su dobre bi se moglo danima pričati. No, nećemo sada o tome. Iskoristimo radije priliku koja je pred nama i jednom zauvijek krenimo jesti kako valja. Ovaj put bez straha da ćemo se ponovo udebljati.

10 savjeta koji sigurno djeluju

Evo nekoliko korisnih savjeta kako ne vratiti izgubljene kilograme:

  • budite aktivni svaki dan
  • pozdravite se s gotovim i polugotovim jelima (juhama iz vrećice, instant zobenom kašom, šarenim i slijepljenim žitaricama za doručak, lazanjama, makaronima sa sirom i sl.)
  • recite Ne salamama, kobasicama, hrenovkama, paštetama…,
  • iz svoje prehrane isključite jela s nogu (ćevape, hot-dog, pizzete, lisnata peciva, Giros, piroške…)
  • gotove sokove (sa šećerom ili ne) također izbjegavajte
  • vaša pića neka budu voda i nezaslađeni čaj
  • kolače, torte, kekse, pudinge, bombone, sladoled… pojedite sveukupno 3, 4 puta godišnje
  • imajte redovito doručak, ručak, večeru i užine
  • za ručak i večeru pojedite nešto škrobasto (npr. krumpir, rižu…), nešto proteinsko (meso, ribu…) i povrće
  • neka voće bude vaša užina

Sve su ovo savjeti koje je lako provesti u praksu. Jednom kada postanu dio Vaše svakodnevice, problem će biti zauvijek riješen. Isplati se malo potruditi, zar ne?

Želim Vam svaku sreću i ustrajnost na dobrim prehrambenim navikama. Odmorite se i uživajte u vikendu.

Vaša Vesna

Svatko je od nas različiti. Za plan mršavljenja prilagođen Vašim potrebama, navikama, dnevnom ritmu i željama, obratite mi se s punim povjerenjem na vesna@prehranasportasa.com. Svoje znanje, godine iskustva i predanost radu stavljam u službu ostvarenja Vašeg cilja. I uvijek se iznova veselim novim poznanstvima, suradnji i rezultatima.