Blog dr. sc. Vesne Bosanac Misliti na prehranu je misliti na sebe.
Mršavljenje odraslih

Nemojte da Vam je neugodno raditi drugačije i misliti na sebe

Posted on

Neki dan sam srela jednog mladog TV snimatelja. Kaže mi da kad god je u prilici, oko 13 h ode kući skuhati ručak (blagoj njegovoj supruzi), pa se poslije vrati na posao. Ostala sam više nego ugodno iznenađena. Uostalom, misliti na sebe je misliti i na svoju obitelj. 

Podsjetilo me to na mene od prije nekih desetak godina. Radila sam kao promotorica dodataka prehrani u ljekarnama. I dok su druge kolege smjenu imali u komadu, ja sam, kao i uvijek, radila drugačije. Dio posla bih obavila ujutro, a dio popodne. Između bih otišla kući ručati “kako Bog zapovijeda”. Istini za volju, nije ni bilo smisla besposleno dubiti u ljekarnama u 14 h kada tada u njima “nema ni pasa”.

Prilike su svuda oko nas

Prilike za kvalitetno se hrani često su prisutne no mi ih nažalost ne prepoznajemo.

Nedavno mi se kroz razgovor vlasnik jedne uspješne tvrtke požalio kako nema vremena za normalan život i prehranu. Ako je čovjek sam svoj gazda, apsolutno ne vjerujem da ne može naći sat vremena za ručak “na žlicu”. I sama sam privatnica i nemam radno vrijeme, pa opet uspijem svaki dan i kuhati i vježbati. Evo, upravo četvrtkom od 18 do 20 h pohađam jednu on-line edukaciju. Prošli put sam laganim tempom u ta dva sata na sobnoj bicikli odvozila 20 km. Nije neki impozantan rezultat, no ja sam bila prezadovoljna. Na koncu se sve svodi na zaključak da je potrebno misliti na sebe. Mogućnosti će se same pojaviti. 

Dakle, potrudimo se organizirati svoj život kako nama odgovara. Prihvatimo mogućnosti koje nam se nude. Uvijek ima prostora za mala poboljšanja koja čine veliku razliku. Dok god se posao obavi pošteno i na vrijeme, ne treba nas biti briga što drugi o tome misle. Na koncu, sami smo odgovorni za svoje zdravlje.

Sve što Vam želim u ovom nezgodnom vremenu je upravo dobro zdravlje. Drugo ćemo sve namaknuti.

Vaša Vesna

Želite li poboljšati svoju prehranu i dugoročno smršavjeti, obratite mi se s punim povjerenjem vesna@prehranasportasa.com. Polazim od sebe. Na Internetu postoji bezbroj savjeta o svemu, no ja za poboljšanje nečega što mi loše ide uvijek tražim stručnjaka koji mi može ponuditi dobro strukturiran program koji vodi ka cilju. Kada se radi o mršavljenju, to ćete mojim savjetovanjem sigurno dobiti.