Blog dr. sc. Vesne Bosanac Povratak na posao neka ne bude povratak lošim prehrambenim navikama. Umjesto cjelojutarnjeg ispijanja kave, doručkujte. Za užinu uzmite voće.
Mršavljenje odraslih

Neka povratak na posao ne bude povratak lošim starim navikama

Posted on

Godišnji nam se više, manje bliži kraju i lagano se vraćamo svojim radnim obvezama. No povratak na posao ne treba značiti i povratak lošim navikama. Što ćemo na poslu jesti nakon godišnjeg ovisi o nama. Mi smo ti koji drže konce u svojim rukama. 

Iskreno se nadam da ste zadovoljni svojim godišnjim. Ja jesam. Ako ste jeli kvalitetnije nego obično, svakodnevno uživali u povrću i voću, a k tome još plivali i šetali, iz zalaganja Vam dajem 5 sa zvjezdicom. 🙂 Zasluženo.

Male stvari čine veliku razliku

No, ne dopustite da se dobro tu završi. Iskoristite trenutak i nastavite kvalitetno se hraniti i vježbati svaki dan. Bez iznimke. Mislite na sebe i svoje zdravlje. A za to, uvjeravam Vas, nisu potrebne grandiozne stvari. Broji se svaki mali trud i pomak na bolje. Umjesto brzinske buhtle sa sirom ujutro sjednite i kao čovjek pojedite sir, crni kruh i krastavac. Nije neki veliki napor, a čini veliku razliku.

Bez tjelovježbe nema naprijed

Još je lijepo vrijeme i prava je šteta ako živite uz more ne iskoristiti blagodati koje ono pruža. Otiđite na plažu nakon posla. Otplivajte barem jedan đir od pola sata. Em ćete se razgibati, em ćete se psihički opustiti em ćete mršavjeti. Korist je višestruka.

Kad god je moguće budite “neprimjetno” tjelesno aktivni, Na posao idite biciklom. Ili propješačite nekoliko autobusnih stanica. Besmisleno je doći na radno mjesto 20 minuta prije nego je potrebno, pa otići “zapalit’ jednu”. Složit ćete se sa mnom da je pametnije te dragocjene jutarnje minute posvetiti sebi. Tu su i stepenice. Radite li na četvrtom katu, iskoristite ih za tjelovježbu.

Sve su to naizgled beznačajne stvari, koje zajedno čine vidljivu razliku. Sve je na nama. Pitanje je samo hoćemo li znati prepoznati i iskoristiti prilike.

Sve u svemu, ne dopustite da Vaš trud i uspjeh od ovog ljeta padnu u vodu. Neka Vam budu poticaj za velike stvari i pozitivne promjene.

Želim Vam uspješan povratak radnim obvezama i svako dobro.

Vaša Vesna

Želite li smršavjeti zdravo se hraneći i više se nikada ne udebljati, javite mi se s punim povjerenjem